Monday, June 25, 2012

Makan Spagethi @ Food Foundry

Selera minggu ini adalah spagheti! pheeeeewwwww!!!!

Sabtu yang lalu, Mr. papa membawa kami makan di Food Foundry Seksyen 17, PJ. Kebetulan dekat dengan tempat kerja Mr. papa. So bagai orang mengantuk disorongkan bantal, gagahkan diri asalkan dapat makan spagheti.

Mula-mula sampai ingatkan tutup, tapi rupanya berpindah ke lot sebelahnya sahaja. Tengok-tengok menu semua nampak sedap, lebih-lebih lagi spagheti, terasa nak order semua jenis. hihihihihihihihi..

 

Untuk Zarin dia tak nak makan, dah kenyang katanya. Dia hanya meminta watermelon juice (air babykai) dan juga strawberyy mille crepe. Untuk pengetahuan mille crepe di sini sangat famous, tardapat beberapa perisa seperti vanilla dan juga coklat. Untuk Zarin dia memilih strawberry.


Saya pula memesan spagheti meatball dan mr. papa spagethi olio. Sementara menunggu makanan tiba, masing-masing melayan perasaan. Muka mama seperti biasa, tiada perasaan. Dalam hati berdoa supaya cepatlah makanan sampai, dah tak tahan nak makan ni. hihihihih



Akhirnya spagethi yang ditunggu pun tiba! meamng sedap, meatballnya pun lembut dan 'ada rasa'. Bila terpandangkan spagheti mama yang berasap tu, automatik pinggan beralih ke tuan kecik. Rasanya hampir 3/4 pinggan dia makan. Sedap katanya, Zarin lapar ni!

Hadoi anak. Oklah, lagipun saya hanya nak rasa sahaja. Serius tak tahu nak makan apa. Spagheti papa pun sedap jugak. Alamak, lapar spagheti pulak, nampaknya hari ni nak buat spagheti meatball marinara lah. Walaupun makan di kedai, air tangan sendiri juga yang puas makan.

psst: terima kasih pada yang sudi singgah di sini dan memberikan komen, insyaallah jika berkelapangan saya akan balas semua komen kawan-kawan. Maaf, mood tuan rumah masih lagi tunggang langgang, sob-sob

oh ya, jika tak berkeberatan, sudilah kiranya sharekan tempat-tempat yang best untuk makan spagheti, tq!

5 comments:

  1. wah,memang buat owg terliur..dpt berbuka dgn spageti best jugk kan..hehe

    ReplyDelete
  2. tetiba zarin lapar plk ye bila tgk makanan mama dia :)

    trm kasih k.ida atas doa :)

    ReplyDelete
  3. makan spageti, tak muak... itu yang ok tu...

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...