Monday, July 9, 2012

Saba Restaurant @ Dataran Setiawangsa

Bila selera mula tak mennetu dan macam-macam ni, pantang terlintas di kepala terus nak makan. Dari selera penjajah (western) kini beralih pula ke selera timur tengah (Arab). hohohohohhohoho.. Nasib baik ada yang nak melayan, sayang mr. papa. ^_^

Tengah hari tadi, semasa sembang-sembang dengan ofismate tentang jamuan yang bakal kami adakan, mula muncul macam-macam nasi. Nasi bukhara, nasi beriyani, nasi dagang, Nasi Arab (mandhi). gulp!!!! Telan liur..haaaaaaa, sudahhhhhh!!!!!



Lantas terus whatsapp Mr. papa.
Mama: Teringin nak makan nasi bukhara/ Arab
Mr. papa : Jom Saba!
Mama : Bila?
Mr. papa : 30 minit sampai.
Mama: k


Ngam-ngam 30 minit lagi, lunch hour. Dalam hati berdoa harap orang tak ramai kat Saba tu. 1.15 pm, kami sampai di Saba, alhamdulilah orang tak ramai. Terus order makanan. Appertizer Mr. papa memilih Hummus. Sedaplah juga.

 

Nasi pula Mr. papa memilih Hanith Lamb. Saya ikut saja. Asalkan makan nasi, sebab dah lapar sangat-sangat hingga gigil tangan. Cuma Mr. papa sedikit terkejut, sebab saya tak suka kambing, tapi kali ni, setuju je. Ok, ada improvement katanya kali ni. Hahahahahahaha..


Mula-mula order size regular, kemudian tukar pada large. Jangan tak percaya, hampir habis kami makan, biasanya size large untuk 3-4 orang. Hahahahahahahaha, gelak lagi. Memang banyakkkkkkkk sangat saya makan.


Kemudian suami order juga Saba salad. Makan kena seimbang, baru cukup zat, katanya. kihkihkih. Air pula saya order watermelon juice, Mr. papa Barbican. Cuma yang ada perisa delima. Ambil jelah. Secara purata memang saya suka makan di Saba.

Harap-harap selera Timur tengah saya ni sekejap sahaja. Jenuhlah kalau hari-hari Saba. hujung bulan kira duit syiling nanti. kehkehkeh!!

Apepun nak ucapkan terima kasih pada mr. Papa sebab tidak pernah menghampakan selera saya.. hohohohhoho.. Kalau mr. papa baca mesti dia gelak, sebab katanya, tak perlu nak tulis kat blog, bukan tak boleh cakap face to face. ^_^

4 comments:

  1. Sweet je tau mr.hubby tu nak layannnn kan je :)

    ReplyDelete
  2. my feveret restoren ni kak..dataran jelatek kot :) alahai dekat sgt ngan umah yana..blkg tu je..terliur la bila k.ida post gambar2 ni. mlm ni harus la makan kt sini..hihi

    ReplyDelete
  3. mak oi, banyaknya makan! hikhihk ... makan aje lah da, selagi boleh makan. k.diana ni, selera besar jugak, tapi tak boleh nak sumbat banyak..uhuhu....reda aje lah..;-) k.diana pun suka hanith lamb....tak bau, sebab dia dh bubuh mcm2 rempah..heheh

    ReplyDelete
  4. kena masukkan dalam wish list ni...tgok gambar dah terliur apatah lagi baca perkataan kambing...

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...