Tuesday, October 2, 2012

Update 23 weeks++

Terasa cepatnya masa berlalu, sedar tak sedar dah masuk 23 weeks++. Perut comel pun dah mula nampak. Baju pula minggu ni boleh sarung, minggu depan dan sangkut kat punggung dan perut. Pheeeewwwww! Memang kena shoppinglah macam ni gak.

Berbalik pada kandungan saya, mengandung kali ini terasa perut sedikit kecil jika dibandingkan dengan Zarin dulu. Kalau dulu saya suka pakai seluar, tak suka baju yang ada ikat kat belakang, tetapi kali ini saya suka pakai maxi dress, skirt dan baju yang ada tali, boleh ikat nampak perut comel!


Si manis pinky + purple :)
Semalam saya ada monthly checkup, jadi intai-intailah ZS jr. kat dalam tummy mama ni. Menurut Dr. baby masih lagi songsang,sebab itu perut saya selalu terasa tegang. Semasa scan, baby berada dalam keadaan sujud, jadi memang tak nampaklah gender baby. Dah banyak kali scan sebenarnya, tapi nampaknya ZS jr. ni memang pemalu. Mungkin nak surprisekan mama, papa dan Abg Zarin. 

Ramai juga yang meneka kemungkinan baby saya gegurl. Saya sendiri pun tak dapat nak agak. Tak apalah boy ke gurl ke, yang penting sihat. :) 

Kalau berat badan pula nampaknya start bulan lepas berat badan mula naik dengan segar bugarnya. Setiap bulan naik 4kg! Berat terkini 64.4 kg. Kalau ginilah gayanya misi 80 kg memang akan tercapai. Muahahaahahaha, mana taknya, seminggu 3-4 kali makan nasi arab, oh selera timur tengahku, bilalah nak menjauhkan diri ni. Setiap kali melihat saya makan dengan berseleranya, pasti Zarin akan cakap 

 "Mama, janganlah makan banyak. Perut mama dah besar tu, nanti mama gemuk!"

Tapi dia tahu dalam perut mama ni ada baby. Cuma dia dah setkan dalam kepala, makan banyak perut besar. So memang sesuailah contoh itu dengan keadaan mama sekarang! Ngeh-Ngeh-Ngeh ^_^

5 comments:

  1. hari nie banyak tengok gambar ibu mengandung..semua comel² belaka ;-)

    ReplyDelete
  2. selera lain mcm ni..t muka iras arab..haha..memain jer.

    ReplyDelete
  3. yeayy...gegrul!eh eh..tetibe..hehehehe....cun!

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...