Thursday, November 1, 2012

Drama Adam dan Hawa best ke?

Sana sini ramai yang memperkatakan tentang drama Adam dan Hawa ini. Sejujurnya saya memang langsung tak pernah menontonnya. Bila saya tertekan channel mustika ketika cerita ini ditayangkan saya bertanya kepada suami

Mama : "Best ke cerita ni? Kat Fb ramai yang duk update pasal cite ni".

 Mr. Papa: "Entah. Kalau nak tengok saya recordkan".

 Mama: "Tak payahlah." Lantas channel pun bertukar.


source : google

Tapi sekarang terasa teringin nak menontonnya pula. Kalau record dari dulukan bagus. Terus rasa menyesal tak record, huhuhuhuhu... Dengarnya drama ini adaptasi dari novel Adam dan Hawa. Ok tak pe, kita baca Novel ajelah. Kemudian baru follow cerita ni. Ada banyak episod lagi kot eh? 

Psst: Kawan-kawan yang mengikuti drama ini, best ke ceritanya? Sama tak ceritanya dengan novel???? ce cite, ce cite!

23 comments:

  1. ntah tak minat nak tgk...hehehee...tnye ayu khairy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah, ayu selalu upload kat Fb kan, ok :)

      Delete
  2. saya pengikut setia drama nie.sebab dah tertengok dari mula naklah tengok sampai ending.setakat nie drama nie ikut pd novel.xlarilah.oklah jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo, kalau tak lari boleh baca novel saja, tapi cari novel pun x jumpa lg ni

      Delete
  3. lia tak ikut pun citer ni tp ramai kata mcm best tp ada jugak kata tak best.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada best dan tak best ya, pandnagan amsing-masing kan, tapi serius teringin nak tgk

      Delete
  4. so far da sampai episod 39. masih lagi follow jaan cerita di novel. :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau camtu saya baca novel saja pun dah ok kan? ;)

      Delete
  5. best taw citer ni..cer tengok!!!hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak berkesempatan lg nak tgk, tapi kalau tak ikut dr mula xsyokla

      Delete
  6. akak tak baca pun novelnya, tapi mmg peminat setia citer ni la. mmg best cuma kengkdg tu rasa geram kat ain, jual mahal sgtt...hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo, hihihihihihihi. tgk iklan dia kena tangkap khalwat ek? kahwing paksa ke kak?

      Delete
  7. Tak baca novel tapi folo drama ni. Tapi kata member, drama pun sebijik cam dalam buku. Tapi bila tengok mimik muka pelakon tu especially si Ain tu memang geram. Kalau baca buku takleh imejin muka dia cemana..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ikut novel oklah, boleh baca novel nanti. tp bila dh follow cite mesti x sabar2 nak tunggu episod2 seterusnya

      Delete
  8. penah tgk skali 2...x minat la...x best...x tau nape...jln citer so slow la..baca novel lgi bgus...
    arahan dan garapannya x sebagus drama tv3 dlu...apa tjuknya...klau x silap nora eliana ke...
    wlaupun heronya orng kata handsome la macho la ke apa ke...ttp x de minat nak tgk....sy la...orng lain x tau la kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo.. saya nora eliana pun x tgk jugak. cerita yang betul2 sy tgk ialah kawen masal je. hahahahahaha

      Delete
    2. yup bace novel lagi best..lagipun x minat la dengan cast dye..x leh bayangkan adam mukhriz tu jadi aeron aziz coz haha dlm novel kan muke adam mukhriz cam mat saleh gitu soo bayangkan muke dye macam kacukan mat saleh arab sikit.. and nadiya pon cam x sesuai je berlakon jadi ain in my opinion la dye nampak tua sikit..bace novel lagi feeling :)

      Delete
  9. cerita ni mmg ikut sebijik nnovel dia..tapi novel version lagi best sbb lagi feel..kalo drama ni, tak best sgt sbb watak Ain Hawani tu ..tak suke dgn expression dia..cam sama je semua emosi..Aaron Aziz je yg best!!hihihi..so tak folo dh skrg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa, ramai yg kata ikut novel, so saya baca novel je la ;)

      Delete
  10. kalo ngok kat astro sngat slow kak..
    cer bukak kat fb adam dan hawa...
    kat saner d link leh ngok online jee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo, ada online ek? okies tiny, tq :)

      Delete
  11. ha3, kak pun tingin nk tgk, ntah bila, tambah lg aron ajis....hai aaron....kihkihkih....bc novel dia-best! adam hawa-aisya sofea, apath lg kalau tgk lakonn aaron ajisss! ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak, saya dah cari novel tp x jumpe. oh, saya tak minat aaron ajis, minat ajis satar je. kehkehkeh

      Delete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...