Wednesday, November 21, 2012

Duit tak ada????

Panik tak bila korang beli barang, time nak bayar tengok duit tak ada. Bukan duit je, malah dengan purse sekali? Haiyooooooo!!! 

Semalam selepas balik kerja singgahlah ke Cold Storage, sebelum tu saya ke Guardian dahulu untuk membeli beberapa barang keperluan diri. Siap memilih, saya pun que la untuk membayar. Bila tiba time saya????? Alamak! purse tak adalah!!! 

Terus rasa panik. Cari-cari dalam henbeg tetap tak ada. Haaaa, sudah. Purse tertinggal kat ofis la ni, wrislet yang saya selalu letak duit juga dalam tu pun tertinggal jugak!!!!! hadoiiii....lantas saya memberitahu cashier dengan muka yang kemerahan, 

"Dik, kejap ya, purse akak tertinggallah. Akak call husband akak jap!"

 Dia pun tersenyum sambil menganggukkan kepala. Fuh! nasib baik belakang saya tak ada orang!

Dua kawan baik yang tertinggal
 

Mama: Awak kat mana?

 Mr. papa: Kat cold storagela, awat?

 Mama: Purse saya tertinggal kat ofis. Saya kat guardian ni. Mai la sat!  

Mr. papa: Duit tak dak langsung?

 Mama: Tak dak. Cepat lah. Cering dah ni. 

Tak lama selepas itu, superman saya pun muncul. Nasib baik ada penyelamat! Terus dia bayarkan. Lantas terus saya balik rumah, tak ada mood dah nak beli barang kat cold storage. Bukan apa, sebenarnya hati berdebar duk terfikir kat mana letak purse, dalam laci ke atas meja ofis. Nak call ofismate semua dah balik. huhuhuhuhhuhuhuhuu.. Tawakkal ajelah. Nak patah balik ke ofis memang malas dah.

Hehehehe, sebenarnya saya selalu juga tertinggal cincin dan jam, alhamdulilah tak pernah hilang. Pagi tadi sampai ofis terus cari purse, nasib baik ada :) So petang ni bolehlah singgah cold storage :)

5 comments:

  1. wuuuu cuak ok!

    sib baiklah ade superman ye..hikhikhikkk

    ReplyDelete
  2. huh..alhamdulillah pegi dgn husband..klu sorang2.. :)

    ReplyDelete
  3. Fuhh nasibbaik ade..aida plak yg neves kalo purse tu hilang..hehee..aida ponselalu gak tertinggal brg2 penting ni..careless is me..hihihi

    ReplyDelete
  4. hehe sy pon penah gak..cehh masa nak beratur tu kompiden jekk..sekali time nak bayoo..duit takde..maluuuu..nasib ada makk...

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...