Monday, November 19, 2012

Neurogain PB dan tablet susu kambing untuk ibu mengandung

Kandungan memasuki usia 7 bulan, saya tambahkan pengambilan supplement untuk ibu mengandung. Kali ini saya makan NeurogainPB dan juga tablet susu kambing. Semasa mengandungkan Zarin dulu pun saya makan neurogain juga. Sebenarnya neurogain adalah minyak ikan yang sangat bagus untuk perkembangan otak bayi. Cara pengambilannya adalah sebiji sehari selepas makan. 

Jika mahukan maklumat lanjut tentang neurogain bolehlah ke website mederis ini :)

tablet susu kambing dan neurogainPB

Umum mengetahui bahawa susu kambing memang banyak khasiatnya. Kemudian saya diperkenalkan pula oleh ofismate tablet susu kambing keluaran HR. Menurut beliau, semasa mengandung memang diamalkan pengambilan tablet susu kambing ini dan alhamdulilah, dengan izin Allah bayinya tidak terkena jaundice di samping sangat bagus untuk pembentukan tulang dan gigi. Jadi saya pun turut mengambilnya. Tak salah kalau mencubakan?

Sebenarnya saya memang bukan penggemar susu kambing apatah lagi daging kambing, jadi dengan adanya tablet susu kambing ini dapatlah saya makan. Itupun kembang kempis juga hidung sebab tetap rasa macam hamis sikit-sikit.

Tablet susu kambing ini boleh didapati dalam tiga perisa iaitu, coklat, plain dan strawberi. Sekarang saya hanya makan yang berperisa coklat. cara makannya ialah 2 hingga 6 biji sehari. Saya turut memesan yang perisa plain dan strawberi, tapi masih belum ada stok. Insyaallah dalam minggu depan sampai.

Untuk makluman juga, tablet susu kambing ini bukan khusus untuk ibu hamil sahaja, semua orang boleh makan termasuklah anak-anak kita. Nampak gayanya Zarin sangat sukakan tablet susu kambing ini. Katanya gula-gula. hohohohohohhooho

4 comments:

  1. wina nie susu pun xleh telan, apatah lg susu kambing!

    masa preggy dulu pun minum susu perisa chocolate :)

    ReplyDelete
  2. wahh..tablet susu kambing?beli kat mana Ida?Aida baru je beli Susu Kambing Hi-Goat...aida sama cam ida gak,tak suka kambing, tapi demi baby sanggup telan je..tp skrg tak try lgi minum susu tu..huhuh...kotak pon tak bukak lagi..hehee

    ReplyDelete
  3. memang terbaik... tunggu masuk kelab itu....

    ReplyDelete
  4. zarin sama la dgn anak sedara yana, suka tablet ni..gula2 katanya.
    kejap2 mintak2..last2 sebotol tu utk dia je.. :)

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...