Monday, May 20, 2013

Mari Bertukang Bilik Abang Zarin

Sungguh teruja menyiapkan bilik untuk Abang Zarin. Setakat ni dah complete 90%. Ada beberapa benda kecil sahaja yang perlu dilengkapkan. 

So, saya kongsikan sekeping gambar bilik abang Zarin. Tengok tu, bukan main lagi Mr. Papa bertukang!  


Warna tema dinding: merah+cream
Warna tema perabot : hitam dan putih

Saya namakan segmen deco-deco bersama idazs (Ida, Azuan, Zarin, Sofea). Ida dan Azuan oklah, memang orang kuat dalam segmen ini (ida orang kuat mengarah, Azuan juga yang pecah peluh, Tet!). Zarin memang the trouble maker, sudahnya suara mama sama kuat dengan bunyi drill dan vacum. ^________^ . Manakala Sofea pula, nyenyak dibabycotnya. Pasanglah drill ke, vacum ke, ketuk dinding dengan hammer ketung ketang pun, tetaplah lena. hohohohohohohohoho.

Tapi hasilnya memang puas hati! :)

Bila dah complete saya kongsikan ya, insyaallah :)

14 comments:

  1. Replies
    1. Ayu, dia dh besar kena tidur sendiri.. sbb tu kena bagi meriah sikit bilik dia, baru nak tidur..kalau tak nak nyempit kat bilik mama jugak. :P

      Delete
  2. cantik!beb....biler tgk ni lagi kuat aku berdoa supaya abah aku bg balik umh yg dulu aku duduk tu...tak sabat aku nak berumah sendiri....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq beb.. Insyaallah daku doakan yang terbaik utkmu n famili..amin..rezeki baby baru :)

      Delete
  3. fuh!!xsabar nk tgk hasilnyaaa...mesti cantikk sgt2 kn...sofea...bagusnya..senang buat kja kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aida, sesuailah untuk budak2, hinggakan makpak pun suka duk numpang jugak! hahahahahah... Sofea alhamdulilah, tak banyak kerenah sgt...syukur :)

      Delete
  4. wahhhh...merah lagi tu..mesti cun hasilnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayu, merah ang! hahahahahaha..Zarin ni suka beno warna merah.. aduiiilaaaa...mula2 dia sebut merah+pink! tak kose nak layan pink tu.. mcm gegurl pulak!

      Delete
  5. kak pun mcm zarin, suka merah! berani! ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak diey, mmg boleh geng ngan zarinla ni..hihihi..

      Delete
  6. waaahhh! bilik zarin ade tv? asyik main game la nanti.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lavender, terpaksa letakkan kat bilik dia, sbb itu tempat je yg ok... main game???? harap2 hati mama papa keballa tak beli segala macam game...cukupla game kat ipad tu.. kalau tgk dvd ok ;)

      Delete
  7. wow.cntik.x sbr tgk bila da siap
    ada tv?bestnye zarin! kalah bilik auntie.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ash, ni tv zaman papa dia bujang dulu...turunkan kat anakla...

      Delete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...