Monday, May 13, 2013

Merah pilihannya

Merah! Merah! Merah!

Itulah warna kegemaran anak teruna saya! Setiap kali nak beli barang bila tanya nak warna apa jawapannya 

Red!  

Contoh 1 :

Mama : Abang, raya ni abang nak baju color apa?
Zarin: Abang nak color red!




Contoh 2:

Mama: Abang bilik abang nak cat color apa?
Zarin: Color red lah mama, warna red hebat! 

Contoh 3:

Masa sedang pilih color untuk kitchen cabinet.

Zarin: Mama, dapur ni kita buat colour red lah. Abang suka! Sambil tunjuk contoh kitchen cabinet warna merah yang diberikan.
Mama: Red??? oh, terang sangat tu nak oiiii!!!! mama tak beranilah nak buat dapur color red

So untuk cat biliknya, Zarin memilih merah jugak! So kali ini kami bersetuju untuk cat bilik warna merah ikut pilihannya. Sebab dia yang nak duduk dalam bilik tukan, so biarlah dia pilih sendiri yang mana elok, tapi atas persetujuan mama papa juga. Semalam dah siap cat setengah, malam ni sambung. 

Nanti saya sharekan gambar bilik Zarin ya, insyaallah. 


7 comments:

  1. wa.mesti cntik bilik zarin.da siap share eh.nk tgk jugak.hehe.

    ida..samalah kita.x brani la amik merah tuk dapur. :p

    ReplyDelete
  2. ngeee jue berani ambik merah.. padahal minat pink.. kalo pink lagi teruk kot dapo tu.. wakakakka

    ReplyDelete
  3. zarin bleh la kawan dgn pak mertua..hahaha

    ReplyDelete
  4. Hihihi...memang suka red lah nie...

    ReplyDelete
  5. Bilik anak akak pun warna merah....

    ReplyDelete
  6. hihihi..sama dengan Aqil lah Zarin ni..esp kalo tgk kartun.suma kaler red, dia punya..contoh cite CARS..hihihi

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...