Wednesday, June 5, 2013

Tengok boleh pegang sorry!

Ramai yang bertanya saya makan apa hingga rambut sofea lebat macam ni dan ikut siapa? Serius saya pun taktahu nak jawab apa, tapi kalau diikutkan masa saya kecil pun rambut lebat juga.  




Kalau ke mana-mana memang rambutnya sentiasa menjadi perhatian. Ayat yang selalu kami dengar

"Tengok rambut dia, tengok rambut dia!"

"Lebatnya rambut dia, memang tak cukur dari lahir ke?"

"Letak apa rambut lebat macam ni?"

"Rambut anak hang ni memang rare la, unik dowh!"

Dan macam-macam lagi.

Pernah Mr. papa melawak kata lepas ni kita letak signboard

"Tengok Boleh Pegang Sorry!"

Sebab ramai juga yang suka usap-usap rambut dia, nak tahu lembut ke keras kejung. Tapi alhamdulilah, walaupun pacak terpacak, rambut sofea lembut sangat.





Untuk elakkan rambut dia terus terpacak, saya pun belilah cekak, sepit, headband dan sebagainya. Tapi itulah, kalau pakai sepit, depan je terkepit belakang tetap juga cacak. Kalau pakai cekak, memang tak jalan juga. Sudahnya hanya bunga je yang timbul. hihihihihihhi..

Apepun kita tunggu sajalah rambut Sofea turun sendiri, dah panjang nanti turun la tu. Insyaallah.

13 comments:

  1. kita sekapal... hik3... siap ader org ikot sdp mulot ckp rambut Aeca cam pakai rambut palsu... ada ka ptt? nasib x kena tampar... ;p

    ReplyDelete
  2. seriussss.....best nyer tgk anak rambut gini!!! :D

    ReplyDelete
  3. mahal tu tau! biar je terpacak mcm tu okey! ;-))

    ReplyDelete
  4. alolololoo comelnya pakai cekak bunga tuuuu :)

    ReplyDelete
  5. ida,
    rambut sofea sama dgn anak buah kawan.gitulah,pacak lebat..da lah girl2..puas maknya letak minyak bagai,jatuhkan rambut.hehe...

    bila da panjang betul,baru tak pacak lagi.hehe

    chumelllls..sofea

    ReplyDelete
  6. Jarang baby girl rambut mcm ni lebat dan tercacak..selalu baby boy je, apa pun mmg cute...

    ReplyDelete
  7. Betullah jarang ada rambut special macam ini. Macam buat di kedai pulak kan..
    Wah... glamourlah. Pakai bunga tu cantik:)

    ReplyDelete
  8. haha..cutelah..mcm rambut palsu pun ada..kihkih

    ReplyDelete
  9. memang rare la...geram jak tgk....even tepacak tetap nmpk muka bby gurl....

    http://jumnutriblog.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. Saye sis sampai skrg tercacak jer rambut sampai jadi bahan ketawa org.dulu x mcm ni bile dah dewasa baru rambut ni pelik sikit.ade penyelesaian x??

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...