Friday, July 5, 2013

Cooler bag baru

Inilah akibatnya kalau Maknga (Maknga dalam bahasa Terengganu - cuai, lupa, ralit) lebih kurang gitulah.
 
 
Pagi itu, memang saya dah kemaskan cooler bag, letak atas meja, namun apabila hendak keluar, hanya capai beg sekolah Zarin. Dalam kereta baru terperasan yang lupa ambil cooler bag. So redha ajalah. Kalau patah balik tak pasal-pasal kena jawab surat cinta sebab lambat. tet!
 
Dalam hati berkira-kira untuk tumpang susu kat peti ais bahagian lain. Ye lah, bahagian saya takde peti ais. Tapi bila fikir-fikir balik, rasa macam termalulah pula. Sudahnya terpaksa kreatifkan diri dengan mencipta cooler bag baru bagi menyelamatkan EBM daripada rosak!
 
Tadaaaaaaa!!!!
 
Hahahahaha.. Cantik tak cooler bag baru saya??
 
 
 
 
Tabung gula-gula penyelamat. Ala-ala wonderpet datang membantu gitu! hahahahahahahaha...  Oklahkan dari tak ada langsung. Tapi jenuh juga sebab kena tukar ais selalu. sekali refill RM1, dah rupa macam refill air kat subway pula kekdahnya.
 
Pesan Mama: Apa-apa pun boleh demi anak tercinta. Slamber kelek tabung angkut susu. ngehngehngeh!

6 comments:

  1. Ida!!samalah kita hari ni..tp Aida bwk cooler bag cume terlupa nk simpan ice pack kt dlm peti ais semlm..sudah nya cair je ice pack n tak sejuk pun..sedih..ni pn br nk g kedai bli ais ketul jap..nk sumbat ais bnyk2..huhuhu

    ReplyDelete
  2. k.r.e.a.t.i.p .....hanya yg terbaik utk sofea

    ReplyDelete
  3. hahaha, mak nga yang kreatif!!

    (Nota kak: lain kali, jgn malu2, wasup je kak (cewah, wasup aje..tk menahan mak)...bleh letak kat peti ting kat 12 ni..ngeh ngeh..)

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...