Monday, July 22, 2013

Sofea 6 bulan

Pejam celik-pejam celik, begitu pantas masa berlalu. Sofea sudah pun berusia 6 bulan.  Selama 6 bulan jugalah Sofea menikmati susu ibu sepeuhnya, alhamdulilah. 

Sabtu lepas, bawa Sofea untuk cucuk 6 bulan. Bila timbang beratnya mencecah 8.45kg. Oh membesar bagai johan sungguh Sofea ni, siap 2 kali timbang lagi, kot tersalah.  ehehehehehehe.. Patutlah setiap kali mama dukung rasa lenguh bahu.


Bersedia untuk dicucuk

 Perkembangan Sofea 6 bulan ini, tengah belajar angkat punggung, mungkin nak merangkak kot. Gigi pula dah ada sebatang setengah. Satu dah betul-betul tumbuh, satu lagi dah tumbuh sikit. Patutlah kuat merap. 

6 bulan, maksudnya Sofea sudah bersedia untuk makan makanan pejal. Oh, mama suka bab berkreatif buat solid food untuk anak-anak ni. Lepas ni banyakalah entri pasal makanan sofea. ahahahahahahaha

Pesan Mama : Kena geledah balik cari buku resepi untuk si manja 

4 comments:

  1. comel nye... bestkan ada baby girl..dekat raya ni lagi best

    ReplyDelete
  2. Hai budak comel ..beratnya awak..confirm kalau dukung tak larat kan..Mama nya pon kecik je...hihih..Semoga membesar dengan sihat ye Sofea sayang..

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...