Tuesday, September 3, 2013

terjun tiruk

Dah lama sangat dah tak bawa zarin pergi swimming pool.  Sebenarnya dari hari ahad lagi dia duk cakap nak berenang,  nak berenang. namun memandangkan ahad tu hujan lebat jadi niat untuk membawa dia ke swimming pool terpaksa ditangguhkan.

Semalam pula,  bangun saja dari tidur dah sebut swimming pool.  hantar sekolah pun masih cakap pasal swimming pool.  nampak saja muka mama di pintu nursery juga cakap swimming pool.  Hadoiiiii... Bingit telinga bila asyik berdikir pasal swimming pool ni..

Sampai saja rumah,  turun kereta terus nak terpa ke swimming pool.. oh nooooooooo!!!  stress mak jemah ok.. so pujuk dia naik tukar seluar dulu,  mana boleh mandi pakai jeans.. nanti abang polis (pak guard) marah. 

Mama pun tak sempat tukar baju,  terus diheret ke swimming pool. Sempat capai towel je.. Hadoiiiii abang zarin.  Nasib baiklah cuaca semalam agak baik.  So dapatlah penuhi permintaannya.. Bukan main seronok dia dapat main air..  Tapi sebek juga kejap sebab dia nak mandi kat pool yang dalam tu.. katanya


senyum lebo dapat berenang. Peace!

Aksi terjun tiruk. Oh risau ok, sebab kolam ni cetek. 

Mana aci, kat abang mandi air sikit,  yang situ air banyak.  abang nak air banyak! \°/

Aduhai,  boleh luruh jantung mak jemah ni.  Bila dah pujuk pujuk baru ok.  Risau sangat bila dia pergi kat sipi sipi air yang dalam tu,  nanti kang tak pasal pasal mama kena terjun kolam dengan baju kurung.  Terus terbayang kain naik terapung macam belon.. Hehe 


Mood dah ok, walaupun mandi kat tempat air sikit. ehehehehehe


santai tepi kolam dengan baju kurung. Perasan perempuan melayu terakhirlah tu! wek!

Hampir setengah jam juga dia mandi.bila dah sejuk menggigil baru nak balik.Ssampai rumah terus mintak roti telur..  lapar katanya.. 

Pagi tadi dah cakap nak berenang lagi.  Tapi nak pergi dengan papa,  sebab nak mandi kat air yang banyak.  hihihi

Pesan mama : Mama pun kena masuk kelas swimming la nampak gayanya ni

1 comment:

  1. hikhikhik..lawak je Zarin ni..pg dgn Papa lagi Thrill kan..bestnya kat rumah ade swimming pool..hari2 boleh terjun..

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...