Friday, November 29, 2013

demam!

oh dah lama tak bersiaran. Tuan tanah demam teruk ok! uhuk..uhuk! dah seminggu pun. Hari ini baru datang keje. Yang lain MC. Kong! Kong! Kong! tengok sisa batuk ada lagi, suara pun still macam serak je, macam sopan je, macam control je! 


Ginilah bila jarang sakit. tapi kalau kena sekali memang makan masa nak baik. Serius, sepanjang ada anak, ini demam saya yang paling teruk ok! Apepun bersyukur masih lagi dapat bernafas hari ini. 


Bila dah tak berapa sihat ni, tekak pun susah juga nak menerima makanan. Tapi bila rasa sihat sikit, mulalah nak makan macam-macam. Dan inilah yang saya idamkan, sweet cherries!! nyum..nyum! sedap sangat! 


Oklah, nak sambung keje, banyak keja yang tertangguh sepanjang cuti hari tu. Baru naik keje arini, esok dah sabtu! yahoooooo!!!!!! nak cover balik masa dengan anak-anak, sebelum ni mama asyik melepek ja. 

Pesan mama: Terima kasih pada yang mengambil berat dan yang selalu bertanyakan khabar saya. Sayang korang ketat ketat! 

6 comments:

  1. Kami satu keluarga pun dilanda demam.
    Da lama tak demam teruk macam ni

    Take care sis!

    ReplyDelete
  2. alahaii..patutlah sunyi sepi..kat FB pon xde gambar cik pea..rinduu..semoga Ida cepat2 sihat dan kuat ye..

    ReplyDelete
  3. Kalau jarang2 demam, sekali demam, memang teruk la kan..apa2 pun, Alhamdulillah..dah sembuh...

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...