Tuesday, December 17, 2013

Satay naik harga lagi??

Terkejut ok bila tengok harga satay station sekarang. Masa first time makan dulu (2-3 tahun lepas kot) hanya RM0.90 secucuk untuk satay ayam. Kemudian naik RM1.10, Selepas itu RM1.20 dan sekarang RM1.60 ok! Macam mahal je, macam terlampau mahal je, memang terlebih mahal je. Huhuhuhuhuhu


Tapi nak buat macam mana, sebab dak Zarin suka satay ni. Nak kata selalu makan tu takla, sekali sekala bila dia teringin. Tapi memang puas hatilah makan satay ni sebab gemuk-gemuk dan kuahnya sangat sedap!


Tapikan, eh ada tapi lagi, Bila dah rasa macam termahal sangat tu mulalah fikir nak cari satay lain yang sedap. Sebab kebanyakan yang dibeli rasanya oklah, taklah sesedap satay station ni. Kalau kawan-kawan pernah jumpa satay yang sedap dan harga berpatutan jangan lupa share ya.

Pesan Mama : Dalam realiti hidup sekarang ni semua benda dah naik hargakan? Nampaknya mama kena cari resepi untuk buat satay sendirila. Hikhikhikhik... 

6 comments:

  1. mahal giler.. huwaaaa.. pengsan... satay kat keramat pun ada 1 tempat tu.. sedap jugak.. 1 cucuk rm1.. satey kajang pun dah naik kak.. tp yg daging la

    ReplyDelete
  2. satay meru klang kak..hihihih....arga nye pon lom cecah rm1 secucuk.....mmg best sate meru ni...siap ada lontong...lontong jawe...hihi...stall die betul2 kat pekan meru depan rhb bank...

    ReplyDelete
  3. Terlampu mahal rasanya... kat Kajang masih lagi RM0.80 sebatang... Willey pun sedap...satay baung pun sedap kat area kajang

    ReplyDelete
  4. huhuh..memang melampau sangat mahalnyaa..haih..kalau aida,memang tak beli lah..hihihi..selalu beli kat area rumah je..pakcik yang datang naik motor n then jual kat tepi jalan..sedap gile! RM0.50 je..hihihihi

    ReplyDelete
  5. satay melaka di tmn melawati dan au keramat berdekatan petronas..

    ReplyDelete
  6. Uhuk, semua barang naik harga, apa boleh buat, inilah dunia reality. Sesekali anak nk mkn, boleh lah kan.

    Mari try sate kassim kat Pasar Sentul, operasinya,dari pukul 5/6 petang hingga malam...insya-Allah sedap. Kami suka sebab sate nya tak kering, n kuahnya sedap!

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...