Friday, January 10, 2014

nasi berlauk

Rezeki Jumaat,  Alhamdulillah hari ini ada orang belanja nasi berlauk Kelantan.  Sedap sedap sedap..
sebelum ni,  saya ingatkan nasi berlauk ni yang original lauk gulai ayam,  rupa-rupanya yang original lauk gulai ikan tongkol,  ada sambal belacan.  Hahahahaha...

Tapi hari ini,  orang yang belanja tu bermurah hati nak tambahkan solok lada dalam nasi berlauk ni.  nyum.. nyum.. sedap sangat..


oh sedap!

Apepun terima kasih bebanyak kerana belanja kami. Semoga rezeki semakin murah dan boleh belanja kami selalu... hahahahahha...

Ikan Tongkol Solok Lada,
Sudah Makan Lelapkan Mata.

Eh pantun dua kerat! maveles! maveles! 

Jom, tidur, rehat panjang hari ni.. zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Pesan Mama: Serius banyak betul nasinya.  Jenuh nak habiskan.  Nak buang sayang,  So kerit sikit sikit bagi habis jugak... Nasib baiklah saya ni jenis perut stoking,  boleh masuk macam macam.. ^_______^

5 comments:

  1. ades sedap nih!! kalau kami, ayam ke, ikan ke..semua panggil nasi berlauk..kihkhihk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa, ore klate komen doh tu. ooo..yeke kak diey?? td derang bgtau gitu, kalau original mmg lauk ikan.. ooo, sama je ek.. hahahahahahahah...

      Delete
  2. Salam Jumaat :)
    1st time tahu pasal nasi berlauk Kelantan ni
    ada rasa manis2 ea?

    Latest Update:
    TIPS MUDAH Melegakan Sakit Tekak & Batuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam jumaat fatin.

      Nasi berlauk sedap tau... Saya baru first time mkn yang lauk ikan ni. A'ah, ada lah rasa manis-manis sikit, tapi masih sedap. trylah nanti :)

      Delete
  3. Aduhai..sedapnyaaa..aida tengok pun terliur sebab aida memang suka dengan makanan kelantan..macam perut Ida jugak..macam-macam boleh masuk asalkan sedap!heheee

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...