Tuesday, February 25, 2014

Escada Elixir

Alhamdulilah, dapat tambah satu lagi koleksi perfume, Escada Elixir. First time try jenama ini. So far baunya best juga, macam bunga-bunga dan soft ja. Oklah, boleh tukar-tukar. Abang Zarin merupakan peminat utama perfume ni. Boleh dikatakan setiap pagi nak pergi sekolah minta perfume mama. 


Katanya, Abang suka bau perfume mama, wangi. Nanti kawan-kawan Abang cakap mama Zarin wangi. Sebab tu abang kena pakai. 

Perfume ini pemberian Mr. Papa, sebagai tanda terima kasih sebab jagakan anak-anak semasa dia ke luar kawasan. hehehehehehehe.. 

Tapi serius agak mencabar juga jaga budak berdua ni seorang diri. Yelah, time baik ok sangat, tapi nanti time begaduh, time bebal, memang mama perlukan tahap kesabaran yang tinggi! Grrrrrrrr...




Kadang-kadang kesian Abang Zarin, bila kena tegur sikit  terus nangis dan cakap

Abang nak papa! Papa! Papaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! (Zarin memang berjiwa halus dan lembut sikit).

Asyik duk menghitung hari bila papa nak balik dan sebagainya. Maklumlah jarang kena tinggalkan.Sofea pulak ok sahaja, asalkan ada mama.

Pesan mama : Tabik spring dekat ibu-ibu yang PJJ dengan suami dan menjaga anak seorang diri :)


5 comments:

  1. pergi mana2 takder en papa dah mama nak jadi singa betina dah.. pehtu jadi tarzan gorilla semua ada.. hehehhe.. sebab abg suka ngusik adik.. adik pun melalak nagis.. aduyaii

    ReplyDelete
  2. pandai abg zarin bodek perfume mama dia.. hihihi

    btw salam kenal ^^

    ReplyDelete
  3. Perfume baru..mesti wangi..aida still setia dengan Versace..melting ..hihihi..Alahai Abg Zarin..anak Papa sungguh kan..susah nak jumpa anak lelaki ngam dengan papa..hehe..Sofea mestilah ok sebab mama ada susu..hehee

    ReplyDelete
  4. wanginyer....;-))

    sekuat mana pun seorang isteri, tanpa suami di sisi, mmng terasa sgt payahnya nk handle anak2.... peace yo! ;-) pendapat kak, suami lebih cool urus anak berbanding isteri yang mudah menggelabah, n mama lebih'tarzan' nya..ahaks (kak le tu..;-))

    ReplyDelete
  5. fuhhh da ada perfume faveret..dah beso nanti mesti dok kumpul perfume..

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...