Friday, April 4, 2014

Tempered Glass Screen Protector

Masih ingatkan lagi cerita pasal retak seribu ini? Alhamdulilah telefon saya telah pun pulih sepenuhnya. (sebenarnya rasa aman juga dunia tanpa semakpon) Sepanjang telefon ni masuk wad, saya masih guna semakpon yang lama, tapi tak aktif sangat online. 

 Jika sebelum ini saya tak suka sangat letak skrin protector ke ape. Tapi sebagai langkah berhati-hati atau lebih tepatnya belajar daripada kesilapan, saya akhirnya memilih skrin protector yang ini. 

Sedikit detail pasal skrin protector ini. 

Made by chemical processed real glass, it has excellent window display, high sensitivity and fine touch feeling. The premium tempered glass has an oleophobic coating to prevent fingerprints and other contaminants. Anti-glare protection, eliminate the reflected light and strong glare light. Secure anti-explosion function, will not be broken into small pieces of sharp. It protects your phone screen from oil, scratch and abrasion while maintaining super high definition visuals. 2.5D curved arc edge processing technology, smooth and safe to touch. Easy to apply, bubble free.
  • Anti-fingerprints & oleophobic coating
  • 9H strong hardness, super anti-scratch
  • Ultra thin: only 0.2mm thickness
  • 2.5D edge curvature, smooth and safe
  • Bubble free, unique self adhering
  • With exquisite metal packing box


Menurut tauke kedai, yang ini merupakan the best skrin protector, dan harganya juga sedikit mahal. Kebarangkalian untuk skrin retak seribu apabila jatuh adalah rendah. Itupun berdasarkan bagaimana telefon itu jatuh. Kalau telefon jatuh, skrin yang mengadap permukaan, yang akan rosak hanyalah skrin protector, skrin telefon insyaAllah akan terselamat. Namun kalau telefon jatuh ikut tepi, kebarangkalian skrin telefon rosak adalah tinggi.

So far saya rasa selesa dengan skrin protector ni. Rasa macam tak pakai skrin protector pun ya juga. Kalau yang rasa nak try memang tersangatlah disyorkan. Value for money gitu. Eh tercakap omputih pulak. hehehehehehe

Pesan mama : Sekadar nasihat dan ingatan mesra untuk kawan-kawan yang pakai telefon samsung, harga skrin samsung tersangatlah mahal, so tolonglah jaga ia sebaik mungkin kalau taknak poket retak. ^_^

2 comments:

  1. bila dah terkena sekali,kita akan lebih ber hati-hati lagi kan selepas ini..semoga screen protector yang mahal ni akan lebih PROTECT ida punya phone..Alhamdulillah hp ida dah sihat..hehee

    ReplyDelete
  2. Betul tu..bila dh pasang yg tempered glass ni,anak2 main pun tak kisah sgt

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...