Friday, June 13, 2014

Hari Sukan Zarin

Entri yang dah lama terperam. Malam ni tak busy dan Sofea pun tidur awal, so bolehlah copy gambar dari kamera gajah ke laptop dan siapkan entri pasal hari sukan sekolah zarin ni. Walaupun dah basi tapi tetap nak tulis juga walaupun lambat sebagai catatan di masa depan.

Hari sukan sekolah Zarin telah berlangsung pada 10 Mei 2014 (Sabtu) bertempat di padang Intan Bukit Kiara. Pukul 7 pagi semua pelajar diwajibkan berkumpul di sekolah kerana mereka akan menaiki bas untuk ke sana. Sementara ibu bapa follow belakang bus. Kami pun tak sempat breakfast, so dalam perjalanan sempat singgah beli subway, nanti lapar jenuh nak berebut beli makanan kat gerai. Tak kuasa mak! 

Berdasarkan pengalaman tahun lepas, tahun ini kami siap bawak tikar (minion) untuk dibentangkan di tepi padang, ala-ala piknik gitu. Memang tak dinafikan ibu bapa yang ada anak kecil juga memang akan bentang tikarlah. 

Nak dijadikan cerita, sebelum sukan bermula hujan turun dengan lebatnya. Terpaksalah berteduh di bawah khemah yang disediakan, nasib baik ada ruang lagi. hehehehehe. Tapi alhamdulilah, tak sampai setengah jam, hujan berhenti dan acara suka dapat dijalankan walaupun dalam keadaan padang becak. 






Sukan tahun ini, Zarin terlibat dalam dua acara iaitu membina menara dan mentanag minyak yang penuh. Dalam acara membina menara baru saya perasan, patutlah sebelum ni, selalu dia main botol susu simpan EBM Sofea untuk buat menara. Alah macam kita main tuju tin dulu-dulu tu. Dan inilah antara gambar yang terpilih. Sebenarnya banyakkkkkk sangat gambar, tapi mama malas nak resize, so mana yang sempat resize je la kita tempek di sini.





Seperti biasa, anak yang bersukan, ibu bapa yang pecah peluh dan over excited. Eh sayalah tu. Tapi rata-rata semua gitu kot. Masing-masing taknak lepaskan peluang merakamkan gambar anak-anak disamping memberikan sokongan dan menjadi pompom girl. Haaaa, kuat jerit ko biar anak bersemangat lari, nasib baik dapat Johan! hahahahahahaha.. Excited bukan main si mak ni! 

Dan ini pula pompom girl yang moody, muka masam sebab tak berapa sihat. Tapi oklah dia tak merengek ke apa, cuma nak dukung ajelah. 



Sebenarnya banyak acara yang dipertandingkan, ada yang untuk budak 5 tahun dan juga 6 tahun. Tahun ini sekolah Zarin mengenakan tema warna kuning, mama je yang tak menepati tema sebab baju kuning mama nipis kena pakai inner. Tak kuasalah nak berinner bagaikan, so cari baju yang selesa dipadang sajalah. 





Lebih kurang pukul 12.30 acara habis. Tapi kami tak tunggu hingga ke penyampaian hadiah pun. Sebab Sofea tak berapa sihatkan. Nanti jelah ambil medal dan hadiah kat sekolah. Apepun mama sangat bangga dengan abang! Mama tahu anak mama hebat! Lari pun laju macam mama dulu. eh eh! Ai pelari pecut ya masa sekolah dulu.. ahaks..Sekarang je dah pancit. Naik tangga turun tangga pun dah mengah. ahahahahahahahaha..

Oklah, dah lewat ni, mata dah ngantuk. So entri auto publish ajelah ni.

Pesan Mama : Bersukan sihatkan badan. Bersenam angkat besi berenang berlari, jagalah makan mu serta kesihatan diri. tak ingat dah lagu ape ni.. tapi macam lagu kot eh. ^__________^

4 comments:

  1. Meriah hari sukan zarin...budak budak msti seronok kan sbb de kwn kwn

    ReplyDelete
  2. memang mak2 yg lebih excited kalau anak2 bersukan

    ReplyDelete
  3. wahh meriah nampak..seronok tgk Zarin masuk acar..Sofea pon maintain comel walau tgh berpanas kan..hihii

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...