Thursday, June 19, 2014

Nasi Lemak Royale @ Ampang

Nasi lemak royale aka nasi royale sememangnya sangat terkenal di Kedah. Saya pun tidak terkecuali daripada menajdi seorang peminat tegar nasi ini. kalau dahulu, setiap kali famili, saudara atau kawan-kawan nak datang KL, sudah pasti kami akan pesan untuk tapaukan nasi royale. Ahahahahahahaahaha..

Sekarang tidak lagi sebab nasi royale ni pun dah ada kat KL habaq hang! Sebenarnya dah lama juga ada, saya pun selalu juga ke sana tapi tak terentri pula. Bila tengok nasi royale terus terkam! Tak sempat nak snap gambar. hahahahahah. Gelojoh weh! 



Setiap kali menikmati nasi royale ni, inilah lauk yang akan saya ambil, ayam goreng dan sotong. Nyum-nyum. Sedap sangat. Rasa nasi royale ni sama macam kat Jalan Pegawai, Kedah. Harga sepinggan nasi saya ni RM13.50. Tapi saya request nak kuah sikit je. Tak suka kuah banyak-banyak. Tapi kuah sikit dia ceduk kuah tu, ceduk kuah ni, tetaplah banyak jugak. ^_____________^

Oklah, kalau sesiapa yang berminat nak rasa nasi lemak royale ni bolehlah terjah gerainya beralamat

Tiara Duta Clubhouse (Tiara Duta,Jalan Dagang 4,Taman Putra Sulaiman), 55100Ampang, Selangor

Waktu Operasi : Petang dalam hingga malam. Tapi tatau sampai pukul berapa. ihiksss!

GPS koordinat  3.150725,101.752249

Sebenarnya kat sini dia ada food court mentara @ Tiara Duta. Bukan sahaja ada nasi royale, tapi macam-macam lagi. 

Pesan mama : Walaupun lepas makan nasi royale licin sepinggan+ makan koteow kungfu Zarin lagi, sampai rumah perut kembali lapar. Sudahnya bakar roti sapu kaya sebelum tidur. ahahahahahahahahaha.. Dasar kuat makan kan. ^_______^

3 comments:

  1. uishhh..meriahnye nasi lemak tuh..mesti sedapppp smp mintak tapaukan..okayh..tau dh mana taman dagang..nak kene cube gak one day..;)

    ReplyDelete
  2. Aida pon pernah makan kat sini..memang marveles n makan puas..hehe..nanti nak repeat lagi lah..sebab husband pon suka..maklumlah orang Kedah kan..so tgh dalam mood mengandung ni husband layankan aje..hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. same with my sist la..she's pregnant now..mgidam dye dgn nasi lemak royale ni.. n 2morrow she'll be there,smate2 nk makn..kuat penangan anak d;am perut tuh.. kte yg tgok pun teliuq habih haihh...

      Delete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...