Friday, August 15, 2014

Yang sejuk sejuk saja

 Oh, hari ini kehilangan satu gigi. Huhuhuhuhuhu. Kalau sebelum ini doktor kata nak cabut dua terus, tapi tadi dia hanya cabut satu dahulu. Next time lagi 1. Serius takut sungguh jumpa dentist ni. Saya siap ulang alik masuk toilet. ahahahahahahaha.. parah! 

10.30 dah terpacak depan klinik. Bila masuk bilik doktor dikasi satu ubat bius. Bila dah kebas ditry cabut gigi, adoooiiiii, masih sakit ok! Kemudian tambah lagi satu bius. Huhuhuhuhuhuhuhu..

Tak sampai 5 minit, dah tercabut gigi. Tapi serius terasa sakit juga walaupun bibir dah rasa kebas tahap 14 inci! Pandangan peribadi cabut gigi lagi sakit kot dari buat root canal! 

Alhamdulilah dah settle satu gigi. Tinggal satu sahaja lagi. tataulah bila nak cabut. Doktor kata kalau saya dah sedia boleh set appointment bila-bila masa. Tapi kali ni, kena operate sikit kot. Huhuhuhhuhuhuhu.. Buat bertambah seram pulak.




Doktor ada bagi beberapa panduan supaya darah cepat berhenti. Salah satunya makan benda-benda sejuk ni. So pilihan saya tentulah ice cream! Walaupun bukan penggemar sangat. Request dengan Mr. Papa, saya tak nak ice cream paddle pop, coklat atau vanilla! Jadi froyo ini yang dibeli. oklah janji sejuk. Takkan nak mamah ice ketul pulakkan. hehehehe..

Penuhkan peti dengan ice cream. Tapi kena sembunyi sikit, nanti kenduri sakan Zarin ngan Sofea. Hahahhahahahahaha

Pesan Mama : Makan ice cream tanpa rasa. Oh lapaq nasi oiiiii! Tapi takut lagi nak makan

2 comments:

  1. lama woo nak pulih.. tensen.. nak gosok gigi tak puaihh.. pehtu sure berdarah sebab bekas cabut tu tak lega sepenuhnya kan kak ida..

    ReplyDelete
  2. Alamak sakit ya...ni yg semakin cemas....

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...