Tuesday, September 2, 2014

cuti-cuti USS - Legoland

Cuti hari kemerdekaan yang diberikan memang kami manfaatkan sepenuhnya untuk pergi bercuti bersama keluarga. Kali ini kami ke Universal Studio Singapore dan juga Legoland. Sebenarnya cuti kali ini tidaklah kami plan dari awal. Lebih kurang terkejut jugak. Sembang-sembang dengan Mr. papa tengok tarikh cuti terus proceed untuk booking. 

Kami pergi pada 29 Ogos hingga 1 September 2014. Kira 4 hari 3 malam. Jumaat saya ambil cuti rehat ehehehehehehehehehe.. 

Memandangkan Sofea belum ada passport, jadi buatlah untuk dia. Saya dan Zarin hanya renew. Paling payah nak ambil gambar budak kecik ni. Macam-macam shot try, kesian kakak kaunter tu. Dalam banyak-banyak shot. yang ni je yang paling ok. hahahahahahahaahahahah.. oklah dik!

Orang kata say "cheese", tapi cik pea buat say "ooooooo".. sabo je la.. hahahahahaha..


5 tahun guna gambar ni. Redha jelah dik ya. jangan besar nanti tanya nape gamba Sofea macam ni. hahahahahaahaha..

Kami stay di Singapore 3 hari 2 malam, dan Johor 2 hari satu malam. Syukur alhamdulilah, cuti-cuti kami berjalan dengan lancar. Nanti saya updatekan cerita cuti-cuti USS-legoland ya. Sekali harung senang! 

Pesan mama: masa bersama keluarga adalah masa yang ditunggu-tunggu dan setiap saat yang berlalu memang terlalu tinggi nilainya. 

2 comments:

  1. Yg penting dpt bersama2 insan tersayang kan.. akak pun plan nak gi legoland..bagi tips ya ida

    ReplyDelete
  2. Wahh seronoknyaaa dapat pergi dua tempat yang best sekali gus!tak sabar nak tunggu entry cuti2 ni..boleh dapat seru nak pergi..kikiki

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...