Thursday, October 9, 2014

Boat Noodle Publika

Boleh dikatakan 2-3 sekali sebulan kami akan dating. Haaaa, bukan dating apepun, just makan-makan berdua. Haaa, quality time la sangat walaupun setiap masa duk sebut pasal anak-anak jugak. hikhikhihk.. perasan mak-mak ni memang tak boleh buat apa dah. 

Terbaru kami singgah makan di Boat Noodle. Rata-rata kata sedap sangat makanan kat sini. So apalagi, wajiblah terjah, ye dak?



Inilah menu yang ada di boat noodle. Simple sahaja. Dan harganya hanya RM1.90 semangkuk. RM1.90??? murahkan?? biar betul!


Haaaa.. Memang betul pun. sila percaya ok! Dan ini hidangan sampingan yang kami order. Kuih tepung talam/coconut and pandan dessert. Sedap, cukup lemak manis memang secukup rasa. sepasang, dua mangkuk kecil tu RM1.00 


Beralih kepada mee yang berharga RM1.90 ni. Haaaa, memang harganya RM1.90, tapi sesuailah dengan size hidangannya. Dalam dua kali suap dah habis satu mangkuk. Kami order setiap set. Nak rasa semua. 




Disebabkan size hidangannya yang kecil, bagi yang berperut besar macam saya, memang akan repeat order 2-3 empat kali. hahahahahahahahaha..





Saya suka yang clear soup, manakala Mr. papa lebih suka yang creamy soup. Tapi bila dah sampai tak dapat sangat nak bezakan yang mana satu, walaupun pelayan dia ada sebut. So rasa dulu, kemudian beralih tuan. hikhikhik..


Hehehehehe, sekejap je makan dah licin. Hasilnya tersusunlah mangkuk bertingket-tingket ni. Total semua yang dihabiskan ialah 12 mangkuk. Mr. Papa makan 5, saya makan 7. Eh????



Burppppp!!! Alhamdulilah. Kenyang dan memang sangat menepati citarasa kami. Next time nak pergi lagi. Iced coffee dia sedap! Yang best harga yang dikenakan tidak ada langsung segala mala tax. yeaaaa!! i loike!

Pesan Mama : Makan-makan bersama yang tersayang. Semarakkan cintamu. EH???? 

16 comments:

  1. arghhh!!...mmg ajak en somi gie tp xberkesempatan lagik nieh..

    ReplyDelete
  2. Harga not bad..makanan unik!kena p try ni..heheee

    ReplyDelete
  3. I heard that this is non halal restaurant. Is it true?

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Yup. Ada org tanya kat fb boat noodle n the said they serve pork

      Delete
    3. kalau yang kat publika ada sijil halal kat kaunter bayar

      Delete
    4. yang tak halal tu VM Boat Noodle..dah terang-terang dalam menu ada serve PORK.

      sila semak balik statement kat FB tu.. kelakar la dorang ni. duk viralkan benda yang dorang sendiri tak pasti..

      Delete
  4. ohh yeah, tqvm for sharing... nk gi sna jg next time gi KL, hehe

    ReplyDelete
  5. sya gi smlm..1st time try..tak tau plak portion dia sikit, order 1 mgkuk je noodle..skali msuk mulut habis terus.

    ReplyDelete
  6. Akak, mmg kedai ni ada letak Halal Certificate ekk? nak tau jee

    ReplyDelete
  7. salam kak,boot noodles kat publica ni isnin bukak tak ?

    ReplyDelete
  8. salam kak,boot noodles kat publica ni isnin bukak tak ?

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...