Friday, October 3, 2014

Legoland Part 2

AMARAN : Entri ini penuh dengan gambar-gambar ya. Sila jangan muntah hijau pulak. hahhahahahahaha..

Seterusnya kami ke tempat imagination. Tempat ini yang paling lama kami singgah sebab Sofea suka sangat. 

Amboi, rileks nampak dik! 

comel clown ni

super mario kot ni eh

ha, dah start main dah

:)

Aduhai, entah apa-apa je tiga beranak ni

Lion mama.. grrrrrrrrr!


Di sini juga kami sempat menonton 4D lego movie. Seronok sangat abang Zarin sebab ada Emmet. Kemudian sambung lagi main kat sini sebab ada playground. Fuh lega sebab akhirnya Sofea boleh main macam-macam kat sini.
1..2..3.. action!

Lego chima

playtown

kereta lembu

sebahagian mainan

amboi, gayut sakan

seriau tengok cik mek ni

pon...pon..ponn

abang layan je adik bawa kereta ni

amboi, menghayati betul abang Zarin

hihihihih

angin kuat sangat 

comelkan?

kanak-kanak ribena

yang ni bapak ribena

cute sangat

Di sini pula kami naik keretapi dan pusing sekitar legoland ni. Menarik juga.
jom naik keretapi

makanan tak lepas.

tengok tu, penuh mulut dengan popcorn

Dan ini pula adalah tempat yang paling Abang Zarin suka iaitu LEGO CITY. Belajar memandu sendiri dan dapat lesen lagi. hahahahahaha

sempat berkenalan dengan kawan kawan baru

pon..pon..pon...

drive safely ya anak-anak




Sementara tunggu turn Abang Zarin, Sofea pula dah seronok pilih lego dia. Haish... pow lagi dia ni!






Akhirnya sampai juga turn abang Zarin. Mama Papa excited sangat tau time ni.










Dalam banyak-banyak sesi, sesi abang Zarin ni la yang paling kelam kabut. Asyik terlanggar antara satu sama lain saja. Sudahnya semua stuck! adui....





Alhamdulilah, akhirnya selesai juga kelas memandu abnag Zarin dan dah dapat lesen pun. lepas ni boleh bawa mama jalan-jalan eh :P

Dan inilah tempat yang terakhir kami pergi sebab jam pun dah menunjukkan pukul 6.30 petang. Sayanya kami tak sempat singgah Miniland. kat situ ada macam-macam replika yang dibuat dengan lego. Tam sempat singgah, tapi lalu sahaja semasa naik keretapi di legoland ekspress.

Pesan mama : Memang boleh dikatakan kami manfaatkan sepenuhnya masa sepanjang di legoland ni. Anak-anak pun memang seronok betul. 

2 comments:

  1. bestnya.. bukan qebal jer teruja ni.. mama dia pun dah teruja sangat2 dah.. hahahha

    ReplyDelete
  2. comelnye sophea..yg si abang excited happy sgt2 muke..hehe..

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...