Wednesday, October 7, 2015

Pengurusan Susu Ibu


Terlintas Di Wall FB beberapa hari lepas berkaitan pengurusan susu ibu yang dikongsikan oleh seorang rakan. Jadi saya kongsikan di sini pula. Pada saya info dan maklumat dalam satu kertas ini sangat memudahkan ibu bapa mahupun penjaga bayi untuk mengendalikan susu ibu. Print dan tampal dalam satu muka, siap ilustrasi yang mudah di fahami. 


Tidak dinafikan, walaupun kita dah faham tentang pengurusan susu ibu ni, kadang kala kita juga terlupa. Itu diri saya sendirilah. Setiap kali dapat baby baru mesti cari info lagi. hahahahahahahahahahah.. Itulah, kata orang ilmu ni tidak pernah habis untuk dipelajari, lebih banyak belajar atau membaca, terasa lebih banyak benda yang tak tahu. 

Dulu memang inilah yang saya lakukan. Alhamdulilah, rezeki Sofea murah dalam penyusuan susu ibu ini. Sekarang pun masih lagi menyusu. Pening dah kepala macam mana nak wean off ni. Nampak gaya macam belum ada tanda-tanda nak wean off ja. 


Ingatkan out station 5-6 hari dia dah lupa, tapi sangkaan meleset. Memang itu yang dicari dulu. hahahhahahahahahahahaha... Mungkin juga saya dan dia belum bersedia sepenuhnya. Insyaallah dalam masa terdekat.

Pesan Mama : Belajar di waktu kecil ibarat mengukir di atas batu.,Belajar di waktu tua ibarat mengukir di atas air 

1 comment:

  1. tq info ni da! kak pun lupa (kalau bukan utk kita..utk kawan2/sedara mara kita juga kan)..kak Berjaya seminggu je cerai susu kmbr..dh smbung balik skang ni..aduyai..tgh piker idea lain pula..harap kali ni menjadi...dh tekad ni (kot?) ;-))

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...