Monday, October 12, 2015

1st Photoshoot LoveBySisters

Bismillah Alhamdulillah 

Our 1st Photoshoot went very well

Coming so soon let's guess what are the colors?




 do follow ig lovebysisters for more info.




Our photoshoot  for lovebysisters first collections.



Alhamdulilah.. Semoga dipermudahkan segala urusan. Amin 

Pesan mama : Berkuah sama menghirup, bersambal sama mencolek.

Friday, October 9, 2015

LoveBySisters

Alhamdulilah, akhirnya impian kami untuk berbisnes tercapai. Nantikan kemunculan produk kami dipasaran tidak lama lagi, insya-Allah, Ahad atau Isnin ni. Dalam langkah terakhir dah ni. Perasaan bercampur baur, dap dip dup juga. 

Apepun jom like pagi kami  LoveBySisters 



Semoga Allah permudahkan urusan kami, Amin. tunggu tau. nanti akan diupdate!

Pesan mama :  Ke Mudik Tentu Hulunya, Ke Hilir Tentu Muaranya

Thursday, October 8, 2015

Perasan Comel!

Rasanya dah lama sangat saya pakai header blog seperti yang di bawah ni. Tetiba rasa macam nak tukar. Yelah lama-lama rasa jemu juga. So malam tadi sempat godek-godek untuk buat header baru.  Apepun Header yang lama ni tetap saya simpan. Kotla tetiba nak guna balik. 




Semalam saya guna Header bunga tulip ni. Rasa macam comel-comel gitu. Ahahahahahahaha.. Perasan sendiri. Nak buat yang vogeh the vassss memang tak reti la. So buat la yang sesimple macam comel, macam comel je.  Tapi nampak macam kaku pulak. 

Hari ni nak tukar lagi la. Nak yang macam comel macam comel je tapi ceria. Haaaa siap ada lurp lurp gitu. comel tak comel tak?? Hikhikhikhik.. Ok yang ni dah final kot. Pakai la atap lurp lurp ni. Kotla makin semarak rasa cinta nak kembali aktif berbelog. keh keh keh!!! 




Oklah, apa pandangan kawan-kawan? Biasalah kali pertama tukarkan. Mestilah nampak pelik sikit. Nanti nanti rasi la kot eh. Harap hati ai tak berubah lagilah. Setia pada yang satu gitu. Auuuuwwwww!!!!!

Pesan mama : Jangan ditentang matahari condong, takut terturut jalan tak berintis. 

Wednesday, October 7, 2015

Pengurusan Susu Ibu


Terlintas Di Wall FB beberapa hari lepas berkaitan pengurusan susu ibu yang dikongsikan oleh seorang rakan. Jadi saya kongsikan di sini pula. Pada saya info dan maklumat dalam satu kertas ini sangat memudahkan ibu bapa mahupun penjaga bayi untuk mengendalikan susu ibu. Print dan tampal dalam satu muka, siap ilustrasi yang mudah di fahami. 


Tidak dinafikan, walaupun kita dah faham tentang pengurusan susu ibu ni, kadang kala kita juga terlupa. Itu diri saya sendirilah. Setiap kali dapat baby baru mesti cari info lagi. hahahahahahahahahahah.. Itulah, kata orang ilmu ni tidak pernah habis untuk dipelajari, lebih banyak belajar atau membaca, terasa lebih banyak benda yang tak tahu. 

Dulu memang inilah yang saya lakukan. Alhamdulilah, rezeki Sofea murah dalam penyusuan susu ibu ini. Sekarang pun masih lagi menyusu. Pening dah kepala macam mana nak wean off ni. Nampak gaya macam belum ada tanda-tanda nak wean off ja. 


Ingatkan out station 5-6 hari dia dah lupa, tapi sangkaan meleset. Memang itu yang dicari dulu. hahahhahahahahahahahaha... Mungkin juga saya dan dia belum bersedia sepenuhnya. Insyaallah dalam masa terdekat.

Pesan Mama : Belajar di waktu kecil ibarat mengukir di atas batu.,Belajar di waktu tua ibarat mengukir di atas air 

Tuesday, October 6, 2015

Ombak dan pantai

Sekali ombak menghempas sekali pantai berubah. Eh tetiba rindu kampung halaman pulak. Anak-anak memang suka kalau balik kampung Terengganu ni. 


Pesan mama : Raikan yang lama, riakan yang baru :)

Monday, October 5, 2015

RENUNGKAN









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...