Monday, February 27, 2017

Sesi Persekolahan 2017

Cepatnya masa berlalu. Sedar tak sedar anak dah masuk darjah 3. Anak makin besar mama makin muda (tua).  Rutin harian, pagi Mr. Papa hantar anak-anak ke sekolah, petang saya yang ambil anak-anak. Tu yang gambar anak-anak asyik makan je. Ye la dah petangkan, balik dari sekolah mesti nak singgah makan. 


kebetulan ada kem solat, dah petang pun masi bertali leher ^_^

 Zarin masih bersekolah di sekolah yang sama, rutin harian pun tetap sama juga. Pergi sekolah, balik sekolah, mengaji dan tuisyen. 

Balik sekolah pun rambut masih  kekal 'kacak'
 Tahun ni Sofea dah masuk 4 tahun. Jadi dah 4 tahun ni, kami hantar dia ke tadika. Alhamdulilah, Sofea seronok di sekolah baru. Dalam masa yang sama ,masih rindukan cikgu dan kawan-kawan di taska yang lama, terutama cikgu Siti. Setiap masa sebut cikgu Siti dia. Terima kasih Cikgu Siti sebab jaga Sofea dengan baik. 

Tudung kelepek-kelepek tetap gojes. hihihi

 Oklah itu je nak cerita. Tak ada rentak lagi nak mengarang. Lupa dah nak mengarang macam mana. Idea belum bercambah. Tunggu mood rajin datang, kita buat karangan SPM. 

Pesan mama: Belajar rajin-rajin ya nak. Teringat lagu sekolah zarin masa tadika. 'Dengar cakap cikgu Insyaallah berjaya!"

4 comments:

 1. Bila anak-anak dah mula bersekolah, rutin kita akan ikut rutin mereka kan.

  Salam kenal. Jemput ke blog saya www.rahsiasihat.com

  ReplyDelete
 2. besar dah anak2 sis.. done follow sini.

  ReplyDelete
 3. bila anak dah mula bersekolah, masa berlalu super pantas.

  ReplyDelete
 4. Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
  Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
  Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

  ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...